L'ENTREVISTA DE L'ALMANAC

21 Diciembre 2016L'entrevista completa de l'Amanac Hivern 2016

Amb Miriam Santamaria Brichs, geògrafa i meteoròloga manresana i segons el seu perfil de facebook: comunicació i territori com a base; la gastronomia, l’esport i la fotografia com a afició; de mar i de muntanya; no em tragueu mai el formatge, l’oli i el vi

Explica’ns l’experiència de firmar el gran reportatge gastronòmic bagenc de la revista Descobrir Catalunya?

Vaig estar immensament feliç per l’encàrrec. Com a geògrafa va ser un honor i un gran orgull. Una experiència gratificant i alhora un repte molt bonic. Descobrir Catalunya és la revista geogràfica de referència al nostre país. M’estimo la meva terra, el meu país i la meva comarca. Escriure al Descobrir va ser un regal a molts anys de feina en aquest camp. Vaig recórrer la comarca buscant els llocs i les persones que crec que poden demostrar com som al Pla de Bages. M’he deixat a molta gent, però el millor és venir a casa nostra i descobrir-ho.  

Des de Barcelona, on treballes, com es percep l’oferta turística i gastronòmica del Bages?

Al Bages crec que tenim un problema pendent de visibilitat. Hi ha gent molt bona que fa una feina excel·lent, però falta comunicar-ho bé. Estem per darrere d’altres comarques que això ho van prioritzar fa més temps. Ara, des de Barcelona, comencem a ser visibles, però hi ha molta feina a fer. El millor termòmetre que tenim és que la gent que ve, torna. Per tant, és la nostra obligació promocionar-ho, amb respecte i rigor. Si ho fem bé, serem imparables.

Un formatge, un oli i un vi...

Amb bona companyia, és felicitat plena. M’apassiona tastar, provar i descobrir nous productes. Us diria que qualsevol formatge, oli i vi fet amb respecte i amor és vàlid. És bàsic tractar bé la matèria primera. Al Bages fem formatges, olis i vins excel·lents. Us faria ara mateix una llista de moltes recomanacions. M’apassionen tots els formatges, sobretot els curats. Els olis, amb caràcter i aroma. I els vins, de qualsevol varietat però que tinguin potència.
Va, un bon trio seria el formatge blau de llet de búfala de Montbrú, una torrada de pa d’espelta amb oli Obaga de l’Agneta i una copa d’Arnau Oller. Amb això, sóc feliç.

Moltes gràcies pel teu temps i compromís. Salut!