L'ENTREVISTA DE L'ALMANAC

21 Marzo 2017Entrevista completa de l'almanac Primavera 2017

Amb Josep Vives Portell, advocat, expresident del Bàsquet Manresa SAE i actual portaveu del FCB

_ Poques marques d’entitats de la comarca tenen tant ressò a nivell estatal com l’ICL Manresa; des d’un Bages turístic és un actiu per donar valor?

L’ICL Manresa és, sens dubte, un gran actiu per donar valor a la marca Bages. El nostre territori té actius potentíssims i singulars en molts àmbits, però és evident que una de les marques que més i millor exporta la nostra realitat, més enllà del marc estrictament esportiu, és el Bàsquet Manresa. Competir de manera continuada i durant gairebé mig segle contra equips de grans ciutats de tot l’estat espanyol i exportar el nom de Manresa i del Bages per Espanya i per Europa és, senzillament, extraordinari. En aquest sentit, crec que el Bages ha de fer una aposta decidida per les marques que posen el focus sobre la comarca amb una estratègia i un relat definits. I no hi ha dubte que l’ICL Manresa ha de formar part d’aquest grup.

_ Des de les Administracions Públiques desenvolupen les marques turístiques “Barcelona és molt més” i “Paisatges Barcelona”; creus que ens defineixen prou bé?

Crec que aquestes iniciatives intenten apropar la gent a la nostra comarca, però la seva aproximació és superficial. El patrimoni del Bages, des de tots els punts de vista, és d’una riquesa esplèndida. Penso que la millor manera de posar en valor la nostra realitat com a territori hauria de passar per una col.laboració de l’administració pública amb els agents privats que actuen i que coneixen la millor manera de fer jugar les magnífiques virtuts i els grans atractius de la comarca. Estic convençut que aquest lideratge s’ha d’exercir, sobretot, des de la relació emocional amb aquesta terra i amb la seva gent.

_ Com se sent un bagenc treballant al FC Barcelona?

Ser portaveu del FC Barcelona suposa, per a mi, un gran honor, una gran responsabilitat i un privilegi immens. Fer-ho, a més, com a bagenc, m’enorgulleix especialment perquè crec que tot el que he viscut i après en tots els anys que he treballat a casa meva, no només m’han ajudat a arribar fins aquí, sinó que m’han donat una visió de la realitat que m’ajuda molt a l’hora de desenvolupar la meva feina. El Barça avui és un Club que es projecta universalment des d’un arrelament profund al país. Fer arribar aquest missatge a tot el món és un repte majúscul i tremendament estimulant alhora.

_ Moltes gràcies pel teu temps i compromís. Salut!