L'ENTREVISTA DE L'ALMANAC

21 Marzo 2014L'entrevista completa de l'Amanac Primavera 2014

Amb Laia Muns i Serra, coordinadora del Parc de la Sèquia

Fa temps que corres pel món del turisme al Bages dins la teva responsabilitat professional.

-Explica’ns quines activitats turístiques oferiu al visitant?

El Parc de la Sèquia és un projecte turístic que engloba les visites al canal medieval de la Sèquia, el Parc de l’Agulla i tres equipaments que són: el Centre de visitants del Parc de la Sèquia, el Centre de l’Aigua de Can Font i el Museu de la Tècnica de Manresa. En tots ells oferim diferents tipus d’activitats: visites guiades, tallers didàctics, activitats familiars, ...

-Dins el territori sou ja un actiu turístic de primer ordre, quina estratègia teniu per fer venir el turisme?

Fins fa poc, des del Parc de la Sèquia, vam centrar els nostres esforços en acabar els equipaments que he citat anteriorment, ja que ens semblava que eren una peça clau per poder desenvolupar una estratègia turística. En aquests moments, hem començat a treballar amb el territori, buscant sinèrgies i formes de promoció i difusió conjuntes.

-Ens consta de primera mà que feu molts esforços en buscar sinèrgies entre les empreses del sector, obteniu bona predisposició per col·laborar?

La veritat és que si, que estem molt sorpresos, però contents i agraïts de veure que en aquests moments el sector turístic té ganes de treballar en xarxa. Es percep una bona predisposició i ganes d’unir esforços, i això és molt encoratjador.

-Quina percepció tens del canvi que segurament s’està experimentant entre els bagencs en la conceptualització del Bages com a destinació turística important?

Ja comença a ser hora que la gent del territori ens sentim orgullosos del que tenim, és important mostrar als de casa els “tresors” del Bages, perquè ells ens seran els millors ambaixadors que puguem tenir.

-Heu recolzat públicament l’associació en pro al turisme, Bages Impuls, augures un bon futur?

I tant que si, felicito la iniciativa, crec que en aquest moments projectes com aquest transmeten il·lusió i ganes de fer pinya. Endavant amb el projecte.

Moltes gràcies pel teu temps i compromís. Salut!