L'ENTREVISTA DE L'ALMANAC

21 Junio 2016L'entrevista completa de l'Amanac Estiu 2016

Amb Jordi Vilaseca Brugueras, director pedagògic de l'Escola Joviat


-    Escola innovadora i referent internacional. Com valores la vostra implementació del terme Escola de vida?
Una escola on el principal protagonista és l’alumne/a amb els seus vincles i les seves relacions. On la força per créixer ve de la història familiar, i els mestres i la institució l’acompanyem en el seu procés de vida i d’aprenentatge. Una escola de vida que treballa els ordres de l’amor com a base del seu projecte educatiu: pertinença, equilibri i ordre. La projecció metodològica i organitzativa d’aquesta escola té a veure amb set eixos d’energia que la fan singular: les arrels, el benestar, la voluntat, la cooperació, l’expressió, el coneixement i la comunitat. 
-    Com agent important i actiu del sector turístic com veus el impuls que s’està donant actualment per fer del Bages una destinació turística? 
Penso que el treball amb xarxa i les sinèrgies que s’estan duent a terme entre els diferents agents del sector, són la base perquè el nostre territori tingui més identitat i significació en el nostre país. També és veritat, que hem de ser capaços de convertir les dificultats d’estar a 1/2 hora de Barcelona en oportunitats. Tenint en compte els nostres actius i mirant la resta del món, aquesta distància es converteix en un ventall de noves possibilitats i recursos que no hi ha a la capital.  Cellers, paisatge, bons restaurants, patrimoni cultural, religiós i esportiu, centres universitaris de recerca i de formació professional han de ser els ingredients d’una bona recepta de l’èxit. 
-    Em pots fer cinc cèntims de com veus a gastronomia bagenca? Creus que es podria anar més units per valoritza-la i alhora promocionar-la? 
És evident que en aquesta qüestió encara tenim un gran repte i molt camí per córrer. Ens cal una marca potent de gastronomia en el nostre territori que no hem sabut trobar més enllà de la relació qualitat preu i d’alguns restaurants amb una llarga trajectòria i molt consolidats. Exemples com Osona Cuina, La cuina de l’Empordanet  o La cuina volcànica de la Garrotxa ens haurien de servir de referència per unificar esforços i posar en valor el talent que tenim, la gran riquesa de producte i el prestigi d’alguns restaurants, que per si sols ja són valorats dins i fora del territori.

-Moltes gràcies pel teu temps i compromís. Salut!