ACTIVITATS DESENVOLUPADES AL MES D'ABRIL-16 REPRESENTANT ALS FOGONS GASTRONÒMICS DEL BAGES

01 Mayo 2016El Mas de la Sala ha participat al B-Travel, Alimentària i Alicia't

Durant el mes d’abril, sota el paraigües del col·lectiu de cuiners Els Fogons del Bages s’han fet una sèrie d’actuacions per promocionar la cuina i els productes bagencs.

Es va començar assistint a la Fira Internacional de Turisme de Barcelona, el B-Travel, del 15 al 17. Es van repartir més de 200 tastos de Masseter de Ral d’Avinyó amb crema de patata. El masseter és la part més tendre de la galta de porc que en aquesta ocasió es va coure a baixa temperatura. El Ral és la raça autòctona del Bages promoguda per l’Escorxador d’Avinyó té un greix infiltrat a la carn que la fa molt més gustosa i tendre ja que és un porc d’engreix lent i el seu aliment és bàsicament de cereals tradicionals. Es van assolir els objectius marcats aconseguint l’èxit en la promoció gastronòmica bagenca.

La segona actuació, de la ma del Celler Oller del Mas, col·laborador dels Fogons, va ser la participació en l’Alimentària del 25 al 28. A l’estand d’Oller del Mas, cada dia, en dos torns, es van fer tastos de plats amb productes de proximitat i de temporada. El maridatge Oller del Mas – Fogons va ser espectacular!

I per acabar el mes, el 30 a Món Sant Benet, dins la Fira Alícia’t que vol promoure la gastronomia i els productes de la província de Barcelona entre el sector professional i les famílies, es va fer una demostració de cuina. En aquest cas, es van presentar dos plats; “El Bacallà dels Fogons, interpretació del bacallà a la manresana d’Ignasi Domènech” i “Arròs amb costella de Ral d’Avinyó i múrgoles”. Els assistents, un centenar de persones, omplien els bancs i es va desenvolupar d’una forma molt divertida i interactiva, hi va haver moltíssimes preguntes per part dels assistents i al final varen poder provar les elaboracions.

 

www.elsfogonsdelbages.cat

www.avinyo.net

www.ollerdelmas.com

www.alicia.cat

www.monstbenet.com