L'ENTREVISTA DE L'ALMANAC

21 Septiembre 2015L'entrevista completa de l'Amanac Tardor 2015

Amb Valentí Roqueta Guillamet, President del Celler Abadal

-Quin futur visualitzeu de l’enoturisme en el marc d’un Bages turístic?

 L’ Enoturisme és una de les peces clau en el desenvolupament del turisme a la nostra comarca, ja que atreu un turisme de qualitat que aprecia el paisatge, la cultura, la història i la gastronomia. Cada vegada més persones s’interessen per aquesta pràctica i nosaltres hi apostem decididament com a excel·lent fórmula per donar a conèixer el nostre producte.  

 -Es diu que l’hereu no és el propietari de l’heretat sinó l’administrador, en aquesta línia; ens podeu explicar quina situació viscuda ha estat la més agradable de gestionat?

Són més de 30 generacions com a viticultors i ja 5 generacions les que hem intervingut com a l’empresa familiar i som uns convençuts que la continuïtat d’un negoci com el nostre necessita ser gestionat com a llegat, com quelcom que reps amb l’objectiu de traspassar-ho a properes generacions. En aquest sentit, la vivència compartida entre les diferents generacions d’aquest sentiment de passió i amor pel vi, la vinya i per l’ofici, és quelcom molt especial.

-Fa algun mes, per no dir setmanes, s’ha dut a terme el relleu generacional, tant en l’empresa familiar com en el Consell Regulador de la DO Pla de Bages; esteu satisfet de la feina feta i sou optimista en la diligent dedicació dels seus successors?

Pel que fa al Consell Regulador, han estat 20 anys en la presidència dels quals estic satisfet pel que hem aconseguit entre tots els cellers, arribant a ser el que som ara, una Denominació d’Origen petita però reconeguda i que ha demostrat que es poden elaborar molts bons vins. Estic segur que el relleu serà molt favorable i el nou president aportarà idees fresques i renovades.

Pel que fa a l’empresa familiar, els Roqueta ens dediquem al vi des de l’any 1199, que no és poc. En el meu fill he dipositat tota la meva confiança tal i com va fer en el seu moment el meu pare en mi. Som una família compromesa amb el vi i amb la terra i aquests valors, entre d’altres com la responsabilitat, la fidelitat a la família, a la terra i als nostres orígens, són els que mirem de preservar generació rere generació. Tot això amb el compromís d’elaborar uns vins que expressin tradició, territori, paisatge ... fidels al territori on han nascut.