L'ENTREVISTA DE L'ALMANAC

21 Marzo 2015L'entrevista completa de l'Amanac Primavera 2015

Amb Joan Güell, secretari consell d’administració ICL Iberia Súria & Sallent

-Sou una empresa que participeu i ajudeu en moltes accions que es fan des de i per al territori; què us motiva a tenir aquesta predisposició?

Som una empresa del territori, tenim més del 98% dels nostres treballadors que són del territori, i el nostre projecte industrial és una clara aposta pel desenvolupament de la Catalunya Central en tots els àmbits.

-Ja esteu involucrats a BagesImpuls!; com veieu la convivència entre el sector industrial i el sector turístic? ´

La reactivació econòmica del territori ha de passar necessàriament per tots dos sectors, tant l’industrial com el turístic, que tenen molts punts en comú que cal posar en valor, com ha demostrat la iniciativa de BagesImpuls que amb poc temps ha aconseguit aglutinar bona part del teixit empresarial de casa nostra.

-En quines altres iniciatives de caire turístic esteu participant?

Des dels inicis som un dels impulsors del Geoparc, i actualment participem en iniciatives com la Fundació Cardona Històrica, la Fundació Abadia de Montserrat, els Fogons del Bages o la Fira Mediterrània, així com en la Festa de la Llum de Manresa, les Enramades de Sallent,  els Traginers de Balsareny o les Caramelles de Súria. Estem orgullosos del patrimoni cultural i del teixit associatiu que tenim al Bages.