L'ENTREVISTA DE L'ALMANAC

21 Marzo 2016L'entrevista completa de l'Amanac Primavera 2016

Amb Toni Massanés, Director d'Alícia

-En els pocs anys de vida d’Alícia, s’ha convertit en un referent mundial en la seva activitat d’ALImentació i ciènCIA, creus que la gent del Bages us coneix prou i us percep com aquest gran actiu que sou?

No ho sé. Hi ha molta gent que sí. Però jo diria que molts bagencs coneixen la Fundació però no saben ben bé què fa. Que és un laboratori d’investigació culinària que treballa per aconseguir que tothom tingui un menjar més sa, més sostenible i més bo.

-De tots els treballs que heu desenvolupat, quin destacaries per haver-te sorprès el seu resultat?

La gràcia d’Alícia és que en cada treball hi apliquem mètode i rigor científic, però també molta creativitat. Sigui el multipremiat Programa TAS d’educació en salut per adolescents a l’escola, obert i gratuït; sigui la promoció de l’albergínia blanca, els pèsols negres o la carn de xai; sigui fent les empreses agroalimentàries més competitives perquè ofereixen millor menjar als seus clients, siguin les eines per ajudar als que pateixen càncer, diabetis o malaltia renal; siguin les campanyes relacionades amb pobresa infantil, energètica,  bancs d’aliments o malbaratament... Ara estem molt il·lusionats organitzant el cap de setmana de Benvinguts a Pagès, el 17, 18 i 19 de juny per visitar explotacions agràries de totes les comarques de Catalunya, i menjar i dormir als establiments compromesos amb els productes locals com el vostre.

-Esteu col·laborant i molt amb els projectes turístics de la comarca, com veus el futur d’aquest sector a la comarca i en particular el paper que ha de jugar la gastronomia bagenca i la pròpia Fundació Alícia?

La efemèride Ignasiana de Manresa 2022 representa una oportunitat única al Bages que cal saber aprofitar, essent conscients de que els potencials atractius turístics materials i immaterials s’han de desenvolupar i complementar, articulant-se amb el territori, la resta de la Catalunya Central i el País, i amb l’enogastronomia com a valor cada cop més buscat pels viatgers. A Alícia, a més de les nostres recerques i projectes de dinamització gastroturística, organitzem la festa Alicia’t, aquest any el 30 d’abril i 1 de maig, que durà al Bages milers de famílies, foodies, cuiners i aficionats a fer activitats al voltant de la cuina sana, fàcil, divertida, els productes locals i la gastronomia de les comarques de Barcelona.