Ja sigui en el mateix hotel restaurant o en els voltants podreu gaudir de moltes activitats, d’esbarjo, passejades, bicicleta, aventura... enoturístiques, gastronòmiques, culturals... Hem posat a la vostre disposició uns filtres per facilitar-vos trobar allò que més us interessa. Benvinguts!!!

Santa Coloma de Farnés i Tossa de mar, de l'interior a la costa

Santa Coloma de Farnés està situada al centre de la comarca de la Selva i és un lloc de tranquil·litat i repòs; una terra d’ermites, castells, corriols, fonts i brolladors d’aigua termal. També és coneguda i reconeguda per la qualitat de l’entorn natural, les aigües termals, les galetes i la ratafia. Sense oblidar-se del patrimoni, que agrupa espais amb encant com Sant Pere Cercada, Santa Margarida de Vallors o el castell de Farners. Tot passejant pel poble s’hi poden trobar mostres del modernisme català, ben a prop de la plaça Farners. El segon cap de setmana de Novembre si celebra la Festa de la Ratafia.Just a tocar del centre, el parc de Sant Salvador, connexió entre l’entorn urbà i l’entorn natural del municipi. Passejar reposadament fins a la font Picant o al Balneari Termes Orion, resseguir la riera, fer un glop d’aigua en alguna de les fonts o, fins i tot, pujar fins al castell i l’ermita de Farners.

 

Comenceu per la part més antiga que es conserva a Tossa i on hi trobareu la vil·la romana dels Ametllers, és una de les vil·les més importants de l’antiga província de Tàrraco, dedicada especialment al conreu de la vinya i a l’exportació de vi. Just davant, hi trobareu la Casa de la Cultura, situada a l’Antic Hospital de Sant Miquel. En direcció al mar, la plaça de l’església, amb l'Església parroquial de Sant Vicenç, d’estil neoclàssic. Seguint, al carrer dels Socors, hi trobareu la Capella de la verge dels Socors.  Al costat comença el barri de Sa Roqueta, que és el típic barri de pescadors i hi trobareu Can Ganga o Can Leandro, un dels primers masos que es van construir fora muralles. Arribant a mar veurem  el recinte emmurallat de Vila Vella, declarat monument històric artístic nacional l’any 1931, és l’emblema del municipi i, actualment, és l’únic exemple de població medieval fortificada que encara existeix al litoral català. En destaquen la torre d’en Joanàs, que presideix la badia; la torre de les Hores, situada a l’entrada del pati d’armes, que deu el nom al fet que era l’únic lloc on hi va haver un rellotge públic, i la torre d’es Codolar, també coneguda com a torre de l’Homenatge, que presideix la platja d’es CodolarDe l’interior de la Vila Vella, cal fer especial esment de l’antiga església de Sant Vicenç, d’estil gòtic tardà es construí damunt de una anterior església romànica. El Museu Municipal ocupa l’antiga casa del batlle de sac o governador, l’edifici més noble del recinte emmurallat.