Restaurant i petit hotel al bell mig del Pla de Bages, entre el riu Llobregat i la Sèquia de Manresa, rodejat de camps de secà i a tocar de les vinyes de la DO Pla de Bages configurant un paisatge singular presidit per la omnipresent mirada de la cara nord de la Serralada de Montserrat, a menys d’una hora de Barcelona.

L’heretat de La Sala de Sant Ponç està documentada ja des del segle XI i, es diu, que un avantpassat de la família fou el noble Sal·la, fundador juntament amb la seva esposa Ricarda del Monestir de Sant Benet en el segle IX.

El nostre avi Valentí, a principis del segle XX va superar la fil·loxera replantant tota la vinya, però immediatament després va començar l’era de la industrialització deixant sense mans a la pagesia per treballar la terra. Va haver d’abandonar la vinya i reconvertir-la en camps per sembrar cereals.

Sembla que era ahir quan escoltàvem de ben petits al nostre pare Joan profetitzant un altre canvi. El dia 1 de desembre de 1994 deixàvem enrere la granja i obríem les portes del restaurant i posteriorment de l’hotel, fent realitat la seva visió i conseqüentment, iniciant el nostre projecte familiar, compartit per les tres famílies.

Som fruit de les nostres arrels, del què ens envolta... el Mas de La Sala reflexa la nostra manera de ser, al respecta a l’heretat que representem, a les tradicions i la cultura del nostre estimat Bages, al tracte proper i sincer.

Territori, gastronomia i vi van agafats de la mà, no hi ha un sense l’altre. Aquesta combinació tan simple és la raó per la qual cada indret és diferent i genuí!

Plats de tota la vida posats al dia, dels de les àvies, del xup xup, dels sense presses... fent servir els productes de proximitat i de temporada que ens obsequia la terra que ens envolta amb especial estima als vins de la DO Pla de Bages i caves d’Artés, la capital bagenca del cava.

Veniu, gaudiu i viviu la vostra experiència!
Germans Sala Blanch